Menu Close

Скільки води потрібно на 1 кг цукру для браги: співвідношення літрів

При приготуванні алкогольних напоїв у домашніх умовах необхідно знати, яка кількість води потрібна для розведення цукру. Правильне співвідношення цукру та води впливає на якість та смак браги.

Оптимальне співвідношення води та цукру для приготування браги становить приблизно 1 кг цукру на 5 літрів води. Це співвідношення дозволяє отримати брагу з оптимальною концентрацією цукру для подальшої ферментації.

Однак деякі рецепти можуть передбачати інші пропорції залежно від бажаного кінцевого продукту. Наприклад, для приготування міцного напою можуть використовуватися більш високі концентрації цукру, що вимагає меншої кількості води для розведення.

Рекомендується дотримуватись базового співвідношення 1 кг цукру на 5 літрів води при початковому приготуванні браги. Проте, експериментування з пропорціями може допомогти у створенні унікального смаку та аромату вашого домашнього самогонного напою.

Скільки літрів води на 1 кг цукру для браги
СкладоваЛітри води на 1 кг цукру
Цукрова карамель0,4 літри
Цукор очеретяний0,5 літра
Цукор пісок0,6 літра
Цукор-рафінад0,7 літра

Щоб поставити брагу, потрібно в правильних пропорціях змішати компоненти: 1 кг цукру, 4 л води, 100 г спиртових дріжджів6 жовт. 2021 р.

Скільки води на 7 кг цукру для самогону?

Наприклад, щоб приготувати 60 літрів цукрової браги вам знадобиться 10-12 кг цукру (60*0,17 або 60*0,2) та 48-50 літрів води (до необхідного об'єму). 40 літрів браги – 7-8 кг цукру та 32-33 літри води і т.д.

Скільки потрібно води на 6 кг цукру для самогону?

Приготування самогону в такій кількості вимагатиме 6 кілограмів цукрового піску, 24 л. води, 120 гр. сухих дріжджів та 25 гр. харчової лимонної кислоти.

Скільки літрів води на 5 кг цукру для браги?

Для сусла із цукру, фруктів та ягід – зазвичай дотримуються співвідношення: на 1 кг загального цукру (+4-4,5 л води) – 100 г пресованих дріжджів або 20 г сухих розброжених.

Скільки потрібно цукру на 30 л води для браги?

Ось найпростіший і перевірений рецепт на 30 літрів готової браги: 20 л підготовленої (очищеної) води, 6 кг цукру та 100 гр спиртових дріжджів.